Hannun kalahavainnot

Perämoottori tuli ja meni

  • Perämoottori tuli ja meni

Tämän vuoden kalastuskausi alkoi mukavasti. Olin hankkinut soutuveneeseeni varmatoimisen moottorin jolla oli mukava kulkea järvellä. Kalapaikat löytyivät myös suhteellisen vaivattomasti, ainakin keväällä ja alkukesästä.

Ensimmäisillä reissulla kuskasin moottoria mukana kotoa saakka, mutta sitten päätin hankkia lukon ja jättää moottorin venerantaan. Tämä oli selvästi virhe, sillä heti seuraavan kerran tullessani venerantaan lähteäkseni katiskoille, moottori oli kadonnut veneineen päivineen. Muutaman päivän päästä vene löytyi lähistöltä, mutta moottori oli tietenkin tiessään.

Soutuveneeni on ollut Pirkanmaalla neljässä eri venesatamassa. Jokaisessa näistä veneiden ja moottoreiden varastelu sekä ilkivalta on ollut todella yleistä. Voisin kyllä maksaa vaikka vähän enemmän soutuvenepaikasta, jossa olisi edes valvontakamerat. Varastettu moottori oli minulle tärkeä apuväline, ja sen lisäksi siihen sisältyi paljon tunnearvoa. Uudella moottorini käyttäjällä ei voi olla samaa suhdetta kyseiseen koneeseen. Ketutuksen lisäksi tuntui yksinkertaisesti epäreilulta.

Joka tapauksessa päätin, että loppukauden kalastan soutaen, kun ei vakuutusrahoilla enää saanutkaan kyseistä moottoria samaan hintaan. Eipä tarvinnut tehdä soutulaitetta enää kuntosalilla. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Millä olet ajatellut soutaa, ajopuun päällä melallako? Samalla paikkakunnalla lähti nääs soutupaatti, jäi vain jollain järeämmillä katkaisupihdeillä irrotettu kettinki.

Käyttäjän HannuHuotarinen kuva
Hannu Huotarinen

Mitä tarkoitat Seija? Oman kokemuksen mukaan soutuvene ja airot päihittää kyllä tuon ajopuun ja melan :D

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

No tuota leipätekstin lopussa ollutta että "loppukauden kalastus soutaen" - milläs soudat kun soutuveneen ohella airotkin menee?

Käyttäjän HannuHuotarinen kuva
Hannu Huotarinen

Toisen kappaleen lopussa lukee kuinka vene löytyi. Moottorin lukko oli tosiaan rikottu siellä vähän syrjemmässä mutta vene ei (onneksi) kelvannut.